ICT Solution Architect (#1-ICTSA) Haarlem , Nederland

Computens is op zoek naar een ICT Solution Architect.

Functieomschrijving:

De architect is binnen het bedrijf de persoon die een technische vertaalslag maakt tussen de wensen van de klant en de mogelijkheden binnen onze organisatie. Je maakt daarbij de klanteisen helder en maakt inzichtelijk welke ICT- en/of productieprocesaanpassingen er nodig zijn. Met andere woorden: je stemt vraag en aanbod af, en voor het verschil ertussen ontwerp je een creatieve oplossing voor de ICT-systemen, die zowel binnen als buiten het bedrijf gebruikt worden. Het is een brede rol die proces-, informatie-, systeem- en infrastructuurlagen raakt.
Op basis van de door de architect bepaalde technische oplossing kunnen vervolgens diverse afdelingen de detailinvulling bepalen en benodigde aanpassingen en oplossingen doorvoeren. De architect blijft gedurende het gehele project verantwoordelijk voor de technische invulling. Je overlegt zowel met de interne ‘klant’ als extern met de klant. Je levert daarmee een bijdrage aan het gezicht van het bedrijf en vertegenwoordigt ons bedrijf naar de opdrachtgever in ontwerptrajecten.
Je hebt contacten op alle niveaus variërend van directies van grote ondernemingen, projectmanagers, product owners, via softwareontwikkelaars, testers en technische ICT-specialisten tot medewerkers van de productie. Je adviseert, komt actief met verbetervoorstellen en bewaakt de voortgang daarvan.

Profiel:

  • Een afgeronde ICT-opleiding op Bachelor of Masterniveau.
  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring als architect of minimaal 10 jaar ervaring in softwareontwikkeling waarbij in die functie al is meegedacht aan ontwerpoplossingen.
  • Kennis van en ervaring met ontwerpmethodes en ontwerptools zoals UML en Use cases is een vereiste.
  • Ervaring met opzetten en onderhouden van een gestandaardiseerde ontwerp- en documentatiemethode voor ICT-systemen.
  • Ervaring met het opstellen en naar aanleiding van wijzigingen aanpassen van functionele en technische ontwerpen.
  • Kennis van en ervaring met Agile/Scrum, C++, Java, SQL, XML/XSD, SOAP, TCP/IP, OSI-model, informatiebeveiliging en cryptografische technieken is een pré.
  • Analytische vaardigheden, flexibiliteit, stressbestendigheid en probleemoplossend vermogen.
  • Goede communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels in woord en geschrift).

Regio: Haarlem

Contract type: in dienst bij opdrachtgever, contract voor bepaalde tijd met optie tot onbepaalde tijd.

Start: z.s.m.

Inzet: 36 uur per week

Bijzonderheden:

Een interessante functie bij de marktleider in biometrische documenten die zich op het kruispunt van zowel de technologie en innovatie. Marktconforme vergoeding in overeenstemming met de Grafimedia CAO, een resultaatgerichte bonus en zelfstandigheid in een dynamische en technologisch geavanceerde no-nonsense werkomgeving.

;