Vaggeryds kommun söker Fastighetschef (d3c96dff-4b96-4217-9e04-8829d457dfb3) Vaggeryd, Sweden

Job Summary/Introduction

Har du en bakgrund inom fastighet eller bygg och vill vara med att påverka, driva och utveckla Vaggeryds kommuns fastighetsbetsånd? Nu söker vi en Fastighetschef till Tekniska förvaltningen.

Ansök redan idag, eller kontakta oss för mer information. Välkommen!Details about the Client

Om Vaggeryds kommun

Vaggeryds kommun har två tätorter omgivna av en levande landsbygd i det natursköna Småland. Vårt strategiska läge mellan Jönköping och Värnamo gör kommunen till en attraktiv plats att verka, växa upp, arbeta och åldras i. Företagsamheten frodas i vår entreprenörsbygd med driftiga företag och kreativa människor som gör att Vaggeryds kommun kännetecknats av hög tillväxt på alla plan med flera toppresultat i Svenskt näringslivs företagsranking. Vaggeryds kommun är en av länets mest expansiva kommuner med 14 400 invånare.

Vaggeryds kommun är en av de största arbetsgivarna i Vaggeryd och Skillingaryd med omnejd och att vara anställd här är att spela en viktig roll i kommunens utveckling. Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi vill ge bra service till våra kommuninvånare.Description

Om tjänsten

I rollen som fastighetschef har du möjlighet att göra skillnad. Du kommer att få möjlighet att påverka, driva utveckling och skapa förutsättningar för kommunens fastigheter utifrån politiska beslut och intentioner. Kommunens växande fastighetsbestånd som idag är ca 115 000 m². Tjänsten är en del av tekniska förvaltningen som består av fastighets-, VA- och gata-parkenhet. Du blir ansvarig för fastighetsenhetens verksamhet, ekonomi och arbetsmiljö.  Du svarar inför teknisk nämnd i frågor som berör fastighetsverksamheten. Fastighetsenheten består av fastighetschef, två fastighetsingenjörer och en administratör.

 

Arbetsuppgifter

Att upprätta och genomföra underhållsplaner tillsammans med dina medarbetare samt att planera åtgärder för ny-, om- och tillbyggnationer. Du kommer att vara delaktig i upphandlingar och uppföljningar av entreprenader och konsulttjänster samt ha kontakter med verksamhetens olika intressenter såsom myndigheter samt interna och externa hyresgäster. Du ska kunna upprätta drift- och investeringskalkyler samt har ansvaret för kommunens fastighetsprojekt. Du är också ansvarig för myndighetskrav.

Delaktig i arbetet med att utveckla och förbättra verksamhetens processer, metoder och kvalitetsarbete.

 

Om dig

För att lyckas i rollen som fastighetschef behöver du ha gedigna kunskaper och flerårig erfarenhet av fastighets-/byggbranschen med en kontrollerad ekonomistyrning. Vi ser att du har en relevant utbildning på tekniskt gymnasium eller högskoleutbildning inom bygg eller fastighet eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi ser det som meriterande om du har erfarenheter från arbete i en politisk styrd organisation.

En stor del av arbetet kommer att bestå av upphandling av varor och tjänster, vilket kräver att du har god beställarkompetens samt förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Att du hanterar och använder olika typer av IT-system ser vi som en självklarhet.

Samverkan med andra förvaltningar och i den egna förvaltningen kommer vara en del i att lyckas i uppdraget vilket ställer krav på samarbetsförmåga och öppenhet. Du är en kommunikativ kulturbyggare med förmågan att skapa engagemang och delaktighet bland medarbetare och förtroendevalda.

Vi söker dig som är en engagerad och förtroendeingivande chef och ledare. Du trivs med att arbeta i en komplex organisation där du kan bidra med struktur, engagemang och ett ekonomiskt förhållningssätt. Du har ett strategiskt och fokuserat arbetssätt med syfte att använda resurserna effektivt och hållbart. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Du behärskar det svenska språket väl, både i tal och skrift, och har b-körkort.

 

Kontakt och ansökan

Vaggeryds kommun samarbetar i den här rekryteringen med Experis, en del av ManpowerGroup, med lång erfarenhet av rekrytering av chefer och specialister. Tjänsten söker du via ansökningslänken. Vid frågor, eller för mer information, vänligen kontakta rekryteringskonsult Magnus Carlhielm på 0708-546740, alternativt magnus.carlhielm@se.experis.com. Urval sker löpande, skicka därför in din ansökan snarast, dock senast den 7 oktober. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.


;